Cum găsești jobul perfect în domeniul horticol

Tinerii candidați în domeniul horticol, absolvenții de facultate dar și specialiștii cu experiență în domeniu caută joburi care să le aducă satisfacții, echilibru între muncă și timpul liber, dar și un salariu corespunzător. Nu e deloc simplu, dar nu este nici imposibil să te angajezi exact pe poziția pe care o visezi. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta în găsirea rapidă a jobului visat.

1.Restrânge aria de căutare

Dacă ai o diplomă în Horticultură, îți dorești un job în domeniu. Identifică portalurile de joburi și companiile care oferă poziții deschise exact în zona ta de interes. Nu are sens să aplici la întâmplare la orice job, doar pentru că ai obosit să cauți sau vrei rapid să fii la muncă.

Alege să depui candidatura ta doar pentru joburile care au legătură cu domeniul. Cu siguranță nu te vei simți confortabil la un loc de muncă unde colegii și șefii au cu totul alte specializări. Deși te simți adaptabil, e bine să alegi un job unde poți performa, iar de aici ai șanse de avansare.

2. Nu te grăbi și nu lua decizii pripite

Dacă deja lucrezi, căutarea unui job nou poate fi o provocare. Însă, nu te grăbi. Având deocamdată un venit asigurat, ai confortul material și cel sufletesc pentru a căuta cu răbdare un job nou. Nu renunța brusc prin demisie în momentul în care vrei un alt job. Păstrează relații bune cu cei din jur, poate cândva vp veți reîntâlni în context profesional.

3. Nu te axa doar pe un salariu mai mare

Când ești la început de carieră sau când schimbi jobul, poti fi nevoit să accepți un salariu mai mic decât îți dorești. Nu face din asta o piedică. Banii sunt firește importanți dar există mulți alți factori care te pot ajuta să evoluezi. Există joburi unde ai de învățat de la cei cu experiență, poți obține o anume specializare. Locurile de muncă în vânzări îți dau șansa unui comision, care de multe pri devine foarte motivant.

Atunci când salariul poate nu e negociabil , poți discuta de un anume program de lucru, poți lucra de acasă sau există beneficii extra-salariale – zile libere plătite, prime și bonusuri pentru performanță, posibilități reale de avansare după o anumită perioadă, mașină de serviciu, laptop, etc.

5. Demonstrează flexibilitate în abordarea unui job

CV-ul este instrumentul principal cu care atragi atenția unui angajator. Dar de multe ori specialiștii în Resurse Umane iau în considerare și chiar angajează oameni fără experiență. De ce oare ? Pentru că recunosc în candidații buni un anume potențial util pentru jobul respectiv. Fii flexibil, caută joburi în domeniu dar nu doar o anume poziție. E posibil să descoperi că un job în vânzări este grozav pentru tine, deși până acum ai lucrat doar la birou. Alege să îți depui candidatura la companii unde simți că ți-ai dori să lucrezi, caută în portaluri specializate joburi în domeniul horticol.

6. Fii optimist, gândește pozitiv

Majoritatea companiilor preferă să angajeze persoane pozitive, sincere, care manifestă optimism. Abordarea dificultăților nu trebuie să te sperie, nici învățarea unor noi programe, tehnici, etc.

Dacă mergi la job zi de zi cu o doză de entuziasm, rezultatele nu se vor lăsa așteptate. În definitiv, petreci mult timp la muncă, deci e important să te simți fericit și în largul tău. Dacă iubești să discuți cu oamenii, ești convingător și volubil, o carieră în vânzări e la îndemâna ta, chiar dacă nu ai mai vândut nimic până acum.

7. Așteptările trebuie să fie realiste

Chiar dacă ai noroc și te angajezi exact la jobul visat, nu uita că fiecare loc de muncă are aspecte mai puțin bune, pe care va trebui să le accepți și să le înțelegi. Nu te aștepta la o promovare în doar o lună sau două, trebuie să demonstrezi calități pe termen lung. Nu uita că având o specializare în domeniul horticol, joburile sunt destul de nișate, iar tu trebuie să ai capacitatea de adaptare.

Având toate aceste sugestii la îndemână, nu rămâne decât să aplici la jobul dorit, pe https://www.ehorticultura.ro/, cel mai bun portal cu locuri de muncă în domeniul horticol.