Cum redactezi un anunț care îți aduce angajatul potrivit

Atunci când angajezi în domeniul horticol, nu e simplu de identificat cel mai bun candidat care va deveni un membru de calitate al echipei tale. Un anunț de angajare este o primă impresie, un contact inițial cu compania ta.

Mulți absolvenți caută joburi în domeniul în care s-au pregătit la facultate, iar alegerea unui prim job este deseori privită ca o încercare decisivă, pentru viitoarea carieră. Dacă anunțul tău de angajare nu are descrierea corectă a jobului, este încărcat de responsabilități care par complicate, riști să demoralizeze sau să îndepărteze candidații buni.

Un anunț inspirat însă, e menit să atragă oameni de calitate, care vor îndeplini cu succes cerințele jobului. Cum trebuie să redactezi cel mai grozav anunț pe o platformă de joburi astfel ca el să îți aducă cele mai bune candidaturi ?

Dacă ești manager, e bine să formulezi descrierea jobului întrebând colegii și membrii echipei care au responsabilități similare. Identifică exact ce ai nevoie de la viitorul angajat și descrie responsabilitățile.

Nu folosi prea mulți termeni de specialitate, chiar dacă te adresezi să zicem unor viitori oenologi. E posibil ca pentru un job de început, candidații să nu aibă anumite cunoștiințe, pe care însă le pot deprinde pe parcurs. Limbajul trebuie să fie unul prietenos, să descrie corect compania, echipa și să creioneze cât mai corect poziția pentru care alegi un angajat.

Cât de lung trebuie să fie anunțul tău de angajare? Gândește-te la descrierea jobului și adaugă beneficiile. Ca regulă, un anunț corect nu trebuie să depășească 700 de cuvinte. Nu încărca anunțul cu prea multe detalii legate de firma ta. Candidații oricum vor analiza poziția pe piață și renumele. Dacă e vorba de o firmă nouă, nu uita să menționezi că viitorul angajat va face parte dintr-o echipă unde va juca un rol important, fiind printre primii angajați.

E bine să gândești anunțul privind din perspectiva candidatului. Ce anume ar motiva un absolvent de Horticultură să aplice la job? Menționează clar departamentul sau măcar specificul jobului – vânzări, cercetare, producție, economic, contabilitate, resurse umane, etc.

Nu uita de perspectivele de avansare. Chiar dacă nu este vorba de o carieră propriu-zis, orice poziție într-o firmă are oportunități de dezvoltare, de învățare și de coeziune cu echipa.

Anunțul nu trebuie încărcat cu detalii, menționează doar responsabilitățile principale. Opțiunile trebuie să fie clar exprimate, nu obligatorii, căci riști să restrângi cercul de potențiali candidați. Cu privire la beneficii, nu uita că salariul, zilele de concediu plătit sau programul normal de lucru nu sunt beneficii, ci aspecte normale ale oricărui job. Un anunț pentru o poziție în vânzări care presupune și comision, e bine să aibă clar stipulat acest aspect, care e menit să atragă oameni care știu să vândă.

Titlul jobului trebuie să fie clar, nu menționa cuvântul „manager” decât dacă jobul are ca responsabilitate coordonarea unei echipe. Fii sincer în așteptările tale. Un candidat junior nu poate fi la nivelul unuia cu multă experiență. Și invers, dacă ai nevoie de un specialist, menționează clar ce cerințe trebuie să îndeplinească.

Un job prea complex, cu multe responsabilități, e deseori evitat de candidați. Gândește în perspectivă și analizează dacă nu cumva e mai eficient să ai doi angajați diferiți, care vor îndeplini mult mai bine toate sarcinile repartizate.

În cele din urmă, alege un portal de joburi unde poziția postată de firma ta are vizibilitate. Un job de nisă unde ai nevoie de o anumită expertiză, poate fi mai vizibil pe un site care conține doar astfel de joburi.

Acum că știi cum să formulezi cel mai bun anunț de angajare, te așteptăm pe https://www.ehorticultura.ro/, unde găsești cei mai buni candidați din domeniul horticol.